Easter Family Bubble Time

Easter family bubblEaster family bubble time - web FRe time - web FR

Allereerst willen we jullie allemaal bedanken voor jullie deelname afgelopen weekend op het 2e evenement van de VZW Connect’Event.

We hopen velen van jullie terug te zien op onze volgende gebeurtenis die altijd SIMPEL maar BIJZONDER willen zijn! 

Zoals beloofd, hier zijn de antwoorden op de verschillende vragen die u tijdens onze quiz werden gesteld.


De antwoorden !

Wezembeek-Oppem telt vandaag 14.250 inwoners. Tussen 1931 en 1958 was er een spoorlijn te vinden op dezelfde plaats als de sporen van Tram 39.             

L’épicerie d’Ollie is op 12.03.2020 geopend in plaats van de vroegere kruidenierswinkel Camillou (Oppemlaan 134, 1970 Wezembeek-Oppem). Tijdens het evenement kon u zijn lekkere zelfgemaakte madeleines proeven. L’épicerie d’Ollie is een plaatselijke kruidenierszaak die producten van uitstekende kwaliteit aanbiedt, evenals een bakkerij die om voor te sterven is! Waarom verder weg gaan als u uitstekende producten binnen handbereik kunt vinden? 

Le pain d’Antan is een nieuwe biologische en ambachtelijke bakkerij die aan het begin van de zomer haar deuren opent in Chaussée de Malines, 267. Dit jaar viert het bedrijf zijn 20-jarig bestaan. Le pain d’Antan is onder meer bekend om zijn broden die meer dan 24 uur gefermenteerd worden… In afwachting van hun opstelling in WO, aarzel niet om hun wonderen in Wallonië te gaan proeven!    

www.lepaindantan.be    

 

IDESA is een e-commerce van badspeeltjes en babyaccessoires gemaakt van natuurlijk rubber! Achter de wederverkoop van deze prachtige producten staat een Wezembeekse vader die overtuigd is van deze moderne en kwaliteitsproducten die het milieu en de mens respecteren. IDESA werkt met gehandicapten om behandelingswerk uit te voeren en schenkt elk jaar een deel van hun winst aan verenigingen.

www.idesa.be

 

Hoe maak je rosé wijn? Dat is de vraag die u werd gesteld door Wine& Freedom … Velen van u trapten in de val want JA, er zijn 3 manieren om rosé te maken

 • Methode 1: bloeden/aceratie. De wijn macereert 12 tot 24 uur in een tank met de schillen. 
 • Methode 2: Directe persing. De druiven worden direct met de schil geperst, alleen het sap wordt opgevangen. 
 • Methode 3: Vermenging (de meest controversiële methode). Sommige landen mengen rode wijn met witte wijn om rosé te verkrijgen (⇒ Deze techniek betreft alleen landen buiten Frankrijk en meestal ook buiten de Europese Unie)

 

Tijdens uw wandeling hebt u NATUURLIJKE WIJN geproefd door Wine & Freedom. Waarom hebben Mathieu Tordeurs (de grootmecenas van het MOUNIER waar hun winkel gevestigd is) en Patrick Demaret deze naam aan hun nieuwe project gegeven? 

Omdat ze voorstander zijn van natuurlijke wijnen die ons terugbrengen naar de waarden van respect voor de wijnstok, voor de essentie van de vrucht, voor alle natuurlijke technieken: permacultuur, hoorns, paarden om te ploegen, geen pesticiden, geen insecticiden, … Alleen het natuurlijke sulfiet van de druif in het respect van wat de natuur ons kan bieden. Niet meer, niet minder! Kortom, zonder de ingewikkelde woordenschat van de sommeliers te gebruiken, hebben zij gewoon een zieke banaan wanneer een wijn – vol fruit, lekker en kruidig naar wens – hun gehemelte en dat van hun klanten komt strelen! 

www.wineandfreedom.be

 

Trouwens, Wine & Freedom heeft zo genoten van jullie gezelschap afgelopen weekend, en heeft besloten om een exclusieve 10% korting aan jullie allemaal te bieden op jullie eerste aankoop. Ga naar www.wineandfreedom.be en voer bij het afrekenen deze code in LESAMISDEWEZEM

Le Petit vélo jaune (www.petitvelojaune.be ) biedt steun aan ouders die meer geïsoleerd zijn of zich in een kwetsbare of precaire situatie bevinden. En dit, vanaf het begin van hun familie avontuur, zelfs vanaf het begin van de zwangerschap. De steun is gratis, regelmatig, onder toezicht en langdurig, en wordt verleend in de eigen omgeving van de gezinnen.

Deze vereniging is altijd op zoek naar vrijwilligers… Heeft u tijd te besteden aan een zinvol project ? Aarzel niet om contact met Le Petit vélo jaune op te nemen! 

www.petitvelojaune.be

 

Tijdens de rondleiding werd u gevraagd om de kippen in het kippenhok van de Finca te tellen! Deze bevat 182 hennen die, na telling door de eigenaars, 176 eieren op zaterdag 3/04, 178 eieren op zondag 4/04 en 181 eieren op maandag 5/04!  

Wil je groenten eten uit het kortste circuit? Het is tijd om u te abonneren op de manden van de Finca, die u biologische en seizoensgebonden groenten bieden! Jeremy en Sarah wachten op je op www.la-finca.be/paniers-bio-de-saison/  

www.finca.be

 

Traiteur Thomas Le Clef is een Wezembeekse vader van 4 kinderen die goede familiemaaltijden naar uw wens levert! U hoeft niet vooruit te plannen… U kunt tot 48 uur van tevoren bestellen, ongeacht hoeveel gerechten u wilt, en de bezorging is gratis!

www.thomasleclef.be

 

Ludovic en Vinciane, inwoners van Wezembeek-Oppem, openden meer dan 5 jaar geleden hun winkel in de Sablon. Naast een exclusieve collectie designermerken, biedt Lunetier Ludovic ook op maat gemaakte luxeglazen aan, gemaakt in Brussel. U kunt op hun website ook geteste en goedgekeurde anticondensdoekjes voor uw eigen bril bestellen (het masker is erg restrictief voor brildragers)

www.ludoviclunetier.be

 

Tijdens de aromatest kon je chocolade, munt, eucalyptus en citroen ruiken! 

Maar vraagt u zich nog steeds af welke hits u tijdens uw rit gehoord heeft? Hier is de lijst:

 • Jason Derulo & Jawsh 685 – Savage Love
 • Hakuna Matata (From “The Lion King”)
 • La Reine des Neiges – Libérée, délivrée I Disney
 • Shakira – Waka Waka
 • Los Del Rio – Macarena
 • Blue de Eiffel65
 • Jerusalema
 • Dynaminte BTS
 • Despacito
 • Dua Lipa, Angèle – Fever


Last but not least bent u misschien wel eens een fotograaf tegengekomen in een bocht van de weg of midden op een onverharde weg!

Zaterdag 3/04 en zondag 4/04 was het Xavier Frenoy die ons het genoegen deed van zijn aanwezigheid… Xavier is een beroepsfotograaf die op een steenworp van Wezembeek-Oppem woont en veel ervaring heeft in huwelijks-, studio-, portret-, familie-, zwangerschaps-, smash the cake-, evenementen- en bedrijfsfotografie… Waarom verder kijken als je man op een steenworp afstand van je staat?

www.xavierfrenoyphotography.be  

 

De foto’s van zaterdag 3 en zondag 4 zullen vanaf dit weekend beschikbaar zijn op de website van Xavier. Het paswoord connectwezembeek zal u toelaten de privé galerij binnen te gaan.  U kunt contact opnemen met Xavier per mail of telefoon en hij zal u uw foto’s in HD en zonder handtekening toesturen voor 1 symbolische euro. U wilt Xavier steunen die vrijwillig mooie familiemomenten kwam vereeuwigen? Aarzel niet om uw overschrijving te verhogen

Maandag 5/04, tussen de druppels en de sneeuwvlokken, is het Valerie Hubert die enkele mooie familiefoto’s kon nemen ! Valerie is geboren en getogen in Wezembeek-Oppem. Valerie is zo aangenaam dat we voor de meest verlegen, de lens vergeten … Of het nu voor uw familie foto’s, zwangerschap, business, evenementen … Valerie zal aan uw verwachtingen voldoen! 

www.valeriehubert.be 

 

De foto’s die deze maandag 5/04 zijn genomen zijn op de website van Valerie te zien. Het paswoord connectwezembeek zal u toelaten de privé galerij binnen te gaan.  U kan Valerie contacteren via mail of telefoon en zij zal u uw foto’s doorsturen in HD en zonder handtekening voor 1 symbolische euro. U wilt Valerie steunen die vrijwillig mooie familiemomenten kwam vereeuwigen? Aarzel niet om uw overschrijving te verhogen.


Laten we praten met de lokale bedrijven en zelfstandigen !


En nu, de langverwachte resultaten !

Wint een IDESA stuk speelgoed

Pierreux – Henriet – Bouzin – Joway – Fernandes – Ferrière

Zal het genoegen hebben om een schotel voor 2 aan huis te laten leveren door Thomas Le Clef Catering

Robyns – Noël – Heeren

Ontvang een uitnodiging voor het volgende eenvoudige en ongewone evenement van Connect’Event

De Coster – Siraut – de Bruyn


— De betrokken families zullen een privé e-mail ontvangen —


Proficiat aan de winnaars maar ook aan alle anderen voor hun deelname en het onophoudelijk trappen!!!

Tot ziens voor weer een simpel en bijzondere evenement 🙂

Dona en haar hele team van vrijwilligers

Connect'Event